3. Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (3.BİTES)

3.Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (3.BİTES)

Düzenleyen: Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Hedef: "Eczacılıkta katma değer paylaşımı" adına "Bitkiden Ürüne" teması ile gerçekleştirilecek olan etkinlik ile, bitki ile yerli ilaç bilincini oluşturmak ve bu alanda  Üniversite -Sanayi işbirliğini oluşturma kültürüne katkı sağlamaktır.

Katılımcılar: Türkiye'de eğitim-öğretim yapan Eczacılık Fakültesi lisans öğrencileri ve ilgili ilaç firmaları.

Sunum yapacak bilim insanları: Prof.Dr.İbrahim Haznedaroğlu, Ali İbrahim Ayşakır ,
Prof.Dr.Ulvi Zeybek, Prof.Dr.Gülçin Saltan İşcan, Prof.Dr.Emine Akalın Uruşak.

Yer:  Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Sultan Ahmet Yerleşkesi, Ord. Nihad Sayar Konferans Salonu.

Adres: Sultan Ahmet Mahallesi, Atmeydanı Sokak, 34122, Fatih/İSTANBUL, Avrupa.

Gün ve saat: 23 Mart 2019, 09.00-17.00

İletişim: gkucukguzel@marmara.edu.tr

Tel: 0216 345 29 52

Kontenjan: Katılımcı sayısı 200 kişi ile sınırlıdır.

3.Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (3.BİTES)

(Tanıtım yazısı)

"Eczacılıkta katma değer paylaşımı" adına "Bitkiden Ürüne" teması ile gerçekleştirilecek olan bu seneki 3. düzenleyeceğimiz etkinliğimiz ile Türkiye'de eğitim-öğretim yapan Eczacılık Fakültesi lisan öğrencilerinde,  "Bitkiden Ürüne" farkındalığını, yerli ilaç bilincini ve aynı zamanda Üniversite-Sanayi işbirliğini oluşturma kültürünü verebilmek amacımızdır.

Sempozyum programında açılış sonrası Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında; Yerli bitkisel ilk milli ilaç olan “Ankaferd”’i tanıtmak adına Hacettepe ÜniversitesiTıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Başkanı Prof.Dr. İbrahim Haznedaroğlu’nun “Bitkiden İlaca Ankaferd Blood Stopper”, Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bitki içerikli takviye ürünlerine sahip Zade-Vital İş Geliştirme Müdürü Ali İbrahim Ayşakır’ın  “ Bugünün ve Yarının Sağlık ihtiyaçlarına uygun çözümler“ konulu sunumu yapılacaktır.

Sempozyumun öğleden sonraki programı ise 13.30'da başlayacak ve konularında yetkin üç bilim insanı sunum yapacaktır. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Ulvi Zeybek “Eczacılık'da bitkisel ürünlerin yeri ve Üniversite-Sanayi İşbirliğinin önemi”, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Gülçin Saltan İşcan “Geleneksel kullanımdan bitkisel tıbbi ürüne "Gilaburu'dan Gilaburine'e”,  İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Emine Akalın Uruşak ise"Klinikte Güvenli Bitki Kullanımında Eczacı" konulu sunumları gerçekleştireceklerdir.

“Bitkiden Ürüne” teması ile düzenleyeceğimiz etkinliğimiz boyunca stand kurarak ürünleri hakkında detaylı bilgi sunacak firmalarda sempozyumda yer alacaktır. Ayrıca, aramızda bitkiden ürüne temalı üretim yapan firmalarda, katılımcı olan öğrencileri de staj imkanı sunulması sağlanacaktır.

Bu sayfa Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından en son 08.12.2020 10:31:43 tarihinde güncellenmiştir.