Erasmus Student Network (ESN) 2020 Toplantısı Marmara Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofis Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mert Denizci, Dr. Öğretim Üyesi H. Gökçen Öcal Özkaya ve Marmara Üniversitesi ESN öğrenci kadrosunun çalışmalarıyla Erasmus+ 2014-2020 programının son toplantısının Marmara Üniversitesi tarafından organize edilmesine karar verildi

Erasmus+ 2020 toplantısının organizasyonu için yarışan üniversiteler arasında Litvanya’dan Vilnüs Üniversitesi, Estonya’dan Tartu Üniversitesi ve Türkiye’den Marmara Üniversitesi finale kaldı. Yapılan son oylamada 17 oy alan Marmara Üniversitesi 10 oy alan Vilnüs Üniversitesinin ve üç oy alan Tartu Üniversitesinin önüne geçerek organizasyona ev sahipliği yapma hakkını kazandı. 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisinin girişim ve çabalarıyla elde edilen bu başarı hakkında Avrupa Üniversiteleri Erasmus Student Network (ESN), öğrencilerin birlikte çalışma ve işbirliği yapmaları, ikili ilişkiler geliştirmeleri ve üniversitelerin popülaritesini artırmak adına önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Rektör Özvar, “Avrupa Erasmus Student Network dahilindeki tüm ülkelerin Şubat 2020’de üniversitemizin ev sahipliğinde İstanbul'da bir araya gelecek olması üniversitemizin tanıtımı, değişim öğrencilerini programlarımıza çekebilmek ve uluslararası işbirliklerini arttırmak için çok güzel bir gelişmedir ve fırsattır. Bütün emeği geçenlere teşekkür ederim” sözleri ile Erasmus+ 2020 toplantısının üniversitemiz için önemini vurguladı. 

 

HIZLI ERİŞİM