Marmara Üniversitesi Avrupa'nın En Büyük Uluslararası Yükseköğretim Fuarında Temsil Edildi

Dünyanın en büyük 2. Yükseköğretim Fuar ve Konferansı olan “EAIE” (European Associaton for International Education) 24-27 Eylül tarihleri arasında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlendi.

Bu yıl 31.si gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük eğitim organizasyonuna; Marmara Üniversitesi, “Study in Turkey” çatısı altında diğer 17 Türk üniversitesi ile birlikte katılım sağladı. Üniversitemizi, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi temsil etti. Heyette; Ofis Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ö. Mert Denizci ve Öğr. Üyesi Burçak Aydınlık hazır bulundu. 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi; 90’dan fazla ülkeden; 240’ı aşkın katılımcı, 450 konuşmacı ve 6000’den fazla ziyaretçinin katıldığı geniş çaplı organizasyon boyunca ofisimiz temsilcileri çeşitli üniversite temsilcileriyle yüz yüze görüşmelerde bulundu. Görüşmeler neticesinde; yeni ilişkiler kurmak, mevcut ilişkileri daha geniş alanlara yaymak için fikir birliğine varıldı. Fuar boyunca gerçekleştirilen temaslar sonucunda üniversitemizin uluslararası yükseköğretim networkü içindeki önemli yeri pekişmiş oldu.

Türkiye ve Hindistan arasındaki eğitim ve öğretim alanında işbirliğinin genişletilmesi ve üniversiteler arası yeni anlaşmalar sağlanması amacıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıya Marmara Üniversitesi de katıldı. 30 kadar Hindistan üniversitesinin temsilcisiyle yapılan ikili görüşmeler sonucunda yeni işbirliği anlaşmaları imzalanması konusunda fikir birliğine varıldı.

Marmara Üniversitesi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde, Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) tarafından uluslararası bir resepsiyon düzenlendi. Finlandiya Büyükelçimiz Mehmet Vakurerkul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda geçmiş dönem milletvekili aynı zamanda üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan “Avrupa Birliği’nde yenilikler ve Yükseköğretim Alanında Türkiye” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Uluslararası davetlilerin katıldığı resepsiyonun ardından Büyükelçi Vakurerkul, fuar alanında yer alan “Study in Turkey” bünyesindeki üniversiteleri tek tek ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu.

HIZLI ERİŞİM