Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dünyaca Ünlü Cerrahlara Ev Sahipliği Yaptı

Açılış konuşmasını Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat Arısal'ın yaptığı Onkoloji ve Cerrahi Kongresi kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen kursla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; Prof. Guido Torzilli, Prof. Daniele Del Fabro ve Prof. Ender Dulundu cerrahlara canlı ameliyat yayını ile karaciğer kanseri ameliyatı sırasında ultrasonografi kullanımını gösterdiler.

Mar

Kongre Başkanlığı'nı Prof. Dr. Ender Dulundu ve Prof. Dr. Faysal Dane'nin birlikte yaptığı kongre kapsamında 6-7 mart tarihlerinde düzenlenen kursta canlı ameliyat yayını ile karaciğer kanseri ameliyatı sırasında ultrasonografi kullanımı eğitimi verildi. Bu teknik sayesinde karaciğer kanserlerinde metastaz sayısı ve boyutu ameliyata engel olmaktan çıkmakta ve bu hasta grubu da ameliyat olma şansını yakalamaktadır.

8-9 Mart tarihlerinde ise Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası Sultanahmet yerleşkesinde ise dünyada erişkinde canlıdan canlıya karaciğer naklini ilk kez gerçekleştirmiş olan Prof. Masatoshi Makuuchi ağırlandı. Kendisine Amerika, Japonya, Kore, İtalya ve  yurtdışından gelen diğer onkolog ve cerrahlar ile ülkemizin ileri gelen hekimleri eşlik ettiler. Karaciğer naklini, karaciğer ve pankreas kanserlerinde cerrahi ve onkolojik tedavileri son gelişmeler ışığı altında tartışarak bilgi ve tecrübelerini Türk meslektaşları ile paylaştılar.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 12.03.2019 14:47:14 tarihinde güncellenmiştir.