2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU

 

Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin sınav sonuç belgelerinde belirtilen tarihte gelerek bireysel kayıt işlemini yaptırabilirler.
 
Bireysel kayıt işlemi yaptıracak adayların lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.
 
İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
 
Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık raporunu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.


Yeterlilik sınavlara ile ilgili olarak sınava girecek adaylara sınav giriş belgeleri e-posta ile 10 Ağustos 2015 tarihi itibariyle gönderilecektir. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin ön kayıt ekranına geçerli bir e-posta adresi girmeleri gerekmektedir.


Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken programlar ve ücretler Tablo 3’te verilmiştir. Bu programlara kayıt yaptıracak adaylar Yapı Kredi Bankası’nın Türkiye’deki tüm şubelerinden ödemelerini yapabilirler. Bireysel kayıt işlemi yaptıracak adayların kayıt işlemlerinden önce belirtilen ücretleri ödemeleri gerekmektedir.


Ortaöğretim kurumlarından henüz mezun olmamış ve 2015-ÖSYS sonucu Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt hakkı kazandıkları programlara 6 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler.


2015 ÖSYS sonucunda bir yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yer alan derslerden başarılı olmuş sadece stajı nedeniyle mezun olamayan öğrencilerin yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak diğer adaylarla birlikte 7 Ağustos 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar şartlı kayıtlarının yapılmasına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından karar verilmiştir.

 

2015 ÖSYS Yeni Kayıt Kılavuzu (tıklayınız.)

HIZLI ERİŞİM