İntihal.net-Springer Açık Erişim-Ulakbim Seminerleri Çevrim İçi Eğitim

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

20 Şubat 2024 Salı günü saat 11.00’de TÜBİTAK-ULAKBİM ve Springer Dönüşüm Anlaşması kapsamında TÜBİTAK-ULAKBİM anlaşmasının tanıtıldığı, bu anlaşmaya hangi kurumların katıldığı, yazar ve makale tanımlama, yazarların başvuru sürecinden onay sürecine kadar takip etmesi gereken adımlar da dahil olmak üzere belirli başlıklara değinilecek bir çevrimiçi seminer düzenlenecektir. Seminerde ayrıca yazarların makalelerini yazma süreçlerine yardımcı olmak adına; iyi bir makalenin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları ve püf noktaları da bu özel oturuma dahil edilecektir. Seminer sonunda soru-cevap kısmında merak edilen ve sıkça sorulan sorular yanıtlanacaktır.

Ayrıca yine 20 Şubat 2024 Salı günü saat 14.00’te kütüphanemizin intihal veri tabanları üzerinden erişilebilen ve Türkiye’de üretilmiş yerli bir program olan İntihal.net veri tabanının etkin bir şekilde kullanımına yönelik olarak da çevrimiçi bir seminer düzenlenecektir.

Seminer kapsamında benzerlik tespit konusu, öğrenci ve kullanıcı hesaplarının kullanımı hakkında detaylı bilgilendirmeler ile kullanıcıların sorularına cevap verilmesi amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından düzenlenen her iki seminerin de kayıt/katılım bağlantıları aşağıda yer almaktadır.

Tüm mensuplarımızı davet eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Seminer 1

20 Şubat 2024 Salı, Saat 11.00

Open Access for Türkiye- What you need to know, from how to publish your article to getting funded. (Seminer Dili: Türkçe Ağırlıklı)

Kayıt Linki:

Springer Nature-TUBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar 2