Barış Pınarı Harekatı'nda Kahraman Ordumuza Başarılar Dileriz

741bee32-b9ea-4392-83b6-f30f20b88e50.jpg (25 KB)

Binlerce yıllık devlet geleneğine ve medeniyet birikimine sahip olan ülkemiz, yaklaşık yarım yüzyıldır PKK terörüyle mücadelesini sürdürmektedir.
Milli güvenliğimize yönelik Suriye kaynaklı terör tehditleri karşısında, 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı başlatılmıştır.
Harekatın nihai hedefi, ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve bu suretle Suriye halkını teröristlerin zulmünden kurtarmaktır. Uluslararası hukuk temelinde, AB ve NATO tarafından da terör örgütü kabul edilen PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG unsurlarıyla, bu unsurlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı Barış Pınarı Harekatı, meşru müdafaa hakkımız ve BM Güvenlik Konseyi’nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları uyarınca yürütülmektedir.
Gerek bu bölgeyi ve gerekse dünyanın pek çok coğrafyasını sömürerek, insani dramlara, trajedilere neden olan kimi gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye bu harekatla, asla işgal amacı gütmemekte, bölgede barışı, kardeşliği, huzuru sağlayarak sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır.
Milletimizin, Türkiye’nin her bir köşesinin birbirine kenetlendiği bu hassas günlerde, Marmara üniversitesi olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin, muvaffakiyetini, tüm mazlum coğrafyalar ve başta Suriye’nin geleceği ile vatansız kalmış milyonlarca insanın mutluluğu için diliyoruz.

HIZLI ERİŞİM