Marmara Üniversitesi’nde “Kütüphaneler ve Sürdürülebilirlik” Temasıyla 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 60. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki ‘Ebru Atölyesi’, Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Teması “Kütüphaneler ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlenen program, Prof. Dr. Mustafa Uslu şefliğindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen müzik dinletisiyle başladı. 25-31 Mart 2024 tarihleri arasında devam eden programın açılış konuşması Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut tarafından yapıldı.

Hafta kapsamında yapılan “Özel Arşivler ve Sürdürülebilirlik” paneline katılımcı olarak katılan Doç. Dr. Yunus Uğur (Şehir Üniversitesi Özel Arşivleri), Zeynep Toros (Taha Toros Arşivi), Zeynep Orhon Targaç (Zeynep Orhon Targaç Fotoğraf Koleksiyonu, Cüneyd Orhon Fotoğrafhanesi Arşivi), Osman Öndeş (Osman Öndeş Koleksiyonu), Mesut Tufan (Mesut Tufan Arşivi) ve Doç. Dr. Alim Arlı’nın (Kemal Karpat Arşivi) plaket takdimi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut tarafından Rektörlük  Binasında makamında yapıldı. “Özel Arşivler ve Sürdürülebilirlik” panelinin moderatörlüğü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Önder Bayır tarafından yapıldı.

60. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen sonuncu etkinlik ise Prof. Dr. Tûba Çavdar Karatepe’nin moderatörlüğü üstlendiği “Kütüphanelerde Sürdürülebilirlik” konulu panel oldu. Panel, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. “Yazılı Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliği: Arşiv Belgelerinin ve Yazma Eserlerin Restorasyonu” konusu Dr. Önder Bayır tarafından "Kütüphane Hizmetlerinde Sürdürülebilirlik: Ödünç Alma Verileri Neyi Gösteriyor?" konusu ise Doç. Dr. Bahattin Yalçınkaya tarafından katılımcılara aktarıldı.

Etkinlik, plaket töreni ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM