Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojiler Dersinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

İstanbul Valiliği Bilişim Erişilebilirliği Komisyonu'nun katkıları ile Mühendislik Fakültemizde, 2017-2018 öğretim yılında bahar döneminde verilen dersin tanıtımına İstanbul'da bulunan 15 üniversiteden öğretim üyeleri ve engelli öğrenci birimi koordinatörleri dinleyici olarak katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray'ın açılış konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdür Yardımcısı ve İstanbul Valiliği Bilişim Erişilebilirliği Komisyonu Başkanı Halis Kuralay bilişim erişilebilirliği hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Komisyonun bir diğer üyesi Onur Cantimur ise işitme engelli bireyler için bilişim erişilebilirliği ve destek teknolojileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Görme engelli bireyler için navigasyon hakkında bilgilendirmeleri Adem Vural ve görme engelli bireyler için bilişim erişilebilirliği üzerine bilgilendirmeleri ise Dr. Engin Yılmaz yaptı.

Seminerin ikinci bölümünde ise yeni nesil mühendis adaylarını bilişim erişilebilirliği ile tanıştırıp, verdikleri hizmetlerde bu durumu öncelikli prensipleri haline getirmek, bu konudaki üretkenlikleri için yol göstermek, geliştirmek ve erişilebilirliğin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen, "Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojiler Dersinin" 14 haftalık ders içeriği, dersi veren Komisyon Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Engin Yılmaz tarafından bir sunum ile tanıtıldı. Mühendislik Fakültesi'nin ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü'nün, yaptıkları çalışma veya deneyimleri kurum içi ile sınırlandırmayıp, birçok kurumla paylaşılmasını sosyal zorunluluk olarak kabul ederek düzenledikleri seminerin sonunda, üniversitelerden katılan temsilcilerin soru ve cevapları ile faydalı bilgi alış verişi yapılarak, bu konuda gerçekleştirilecek başka açılımlar hep birlikte konuşuldu.