Bir Millet İki Devlet Etkinliği

Programdaki konser öncesinde üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülün Malkoç, “Azerbaycan-Türk Kültürel İlişkileri ve Musiki’deki Yansımaları” üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, Konsolos Esmira Hüsenova ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akalın etkinlik ile ilgili görüşlerini ifade etti. Konser etkinliğine geçildiğinde; Öğretim Görevlisi Aytaj Rzagulıyeva, her eser öncesinde eserler hakkında bilgiler vererek, her iki ülkeye ait zengin kültürü “2 devlet 1 millet” ifadesinde buluşturarak, anlatımlı konseri oluşturdu. Azerbaycan ve Türk Kültürüne ait operaların, oda müziği eserlerinin, halk şarkılarının seslendirildiği, Azeri ve Türk bestecilerin tanıtıldığı konser sonucunda, teşekkür plaketlerinin verilmesi ile etkinlik tamamlandı.