“Engelli Kadınların Sosyal Hayata Katılımı ve İstihdamı” Çalıştay’ı Düzenlendi

“Engelli Kadınların Sosyal Hayata Katılımı ve İstihdamı” Çalıştayı’nın 3. oturumu 28 Mart Perşembe günü Göztepe Yerleşkesi Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nde Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) tarafından gerçekleşti.

Daha önce yapılan çalıştaylarda engelli kadın ve yakınlarından gelen geri bildirimler doğrultusunda ihtiyaç duyulan destek ve düzenlemelerle alakalı, ilgili kamu kurumları ile bir araya gelinen görüşmede mevzuatın iyileştirilmesi, değiştirilmesi ve sosyal politika oluşturulması konuları ele alındı.  Çalıştaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş-kur, TBMM KEFEK, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Sağlık İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlüğü Aile Hekimleri, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden oluşan komisyon ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek ve ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu katıldı.