Marmara Üniversitesi’nde "Sektör Sohbetleri-Sağlıkta Yapay Zeka" Konulu Seminer Düzenlendi

Marmara Üniversite paydaşları ile güncel konular üzerinden çeşitli sektörlerin başarılı ve öne çıkan isimlerini buluşturan Akademik Gelişim Birimi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği seminer 24 Nisan Çarşamba günü gerçekleşti.

Akademik Gelişim Birimi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü (EEMK) iş birliği ile organize edilen ve Figes A.Ş.’den Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi ekip lideri Sebahattin Babur ile Vestel’den Genel Müdür olarak Abdülkadir Kayıklı’nın konuşmacı olarak katıldığı " Sektör Sohbetleri-Sağlıkta Yapay Zeka" konulu seminer, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesi, Teknoloji Fakültesi T2 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerde, sağlık sektöründe yapay zeka uygulamaları ve Matlab çözümlerini anlatan Babur, uygulama alanları hakkında da bilgiler verdi. Vestel’in sağlık uygulamaları alanındaki firmasının çalışma alanlarını anlatan Kayıklı, yapay zekanın evrimi ve günümüzdeki uygulamalarından da örnekler sundu. Öğrencilerin soruları ve katılımı ile "Sektör Sohbetleri" konulu seminer etkileşimli olarak gerçekleşti.

Seminer sonunda Sebahattin Babur ve Abdülkadir Kayıklı’ya hediyelerini ve belgelerini, Akademik Gelişim Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nazmi Ekren ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Seçil Varbak Neşe takdim etti.

HIZLI ERİŞİM