III. Uluslararası Onkoloji ve Cerrahi Günleri

Kongrede karaciğer, pankreas ve safra yolu kanserlerinde cerrahi ve onkolojik tedavilerin yanı sıra, görüntüleme yöntemleri ve girişimsel işlemler, ülkemizde ve dünyada kendi alanlarında otorite olan bilim insanlarınca son gelişmeler ışığında tartışılacak. Dünyadaki ilk canlıdan canlıya karaciğer naklini gerçekleştirmiş olan ve üniversitemiz Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Ender Dulundu ile karaciğer nakli programını başlatan Japon bilim insanı Prof. Masatoshi Makuuchi de kongrede bir konuşma yaptı. 

Bu kongre ile yurtdışından tedavi için tercih edilen ülke konumuna gelecek kadar ilerleme göstermiş olan ülkemiz bilim insanları ile Japonya, Kore, Amerika ve İtalya gibi dünyanın farklı gelişmiş ülkelerinden gelen önemli bilim insanlarını bir araya getirmek, fikir alışverişinde bulunmak ve ülkemiz hekimlerinin yeni gelişmeler konusunda bilgilerini güncellemek hedeflenmiştir. 

Kongre ve kurs, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ender Dulundu ile Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Faysal Dane başkanlığında, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyaz Baltacıoğlu, Nükleer Tıp Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tunç Ones ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Feyza Gündüz’ün değerli katkıları ile modern tıbbın olmazsa olmazı multidisipliner bir yaklaşımla düzenlenmiştir.

 


HIZLI ERİŞİM