Köklü Geçmiş Güçlü Gelecek Marmara Üniversitesi

Dünyadaki yenilikleri takip eden değil, bizzat gerçekleştiren ve Türkiye’de eğitimin en önemli lokomotifi Marmara Üniversitesi, 1883’ten itibaren bilimde öncü olmaya devam ediyor. 2012 - 2013 Eğitim-Öğretim döneminde yeni bilim ve ilim insanlarına kapılarını açan Marmara, hem fark yaratacak bir eğitimi hem de hayatın nabzını tutabilecekleri İstanbul’da geleceğe hazırlanma imkanını adaylarına sunuyor.
Atatürk Eğitim Fakültesi
Türkiye’de öğretmen yetiştiren kurumların başında gelen Atatürk Eğitim Fakültesi, geçmişinden aldığı birikimi sürekli yenileyen ve geliştiren yapısıyla öncü olma özelliğine sahip. Yaklaşık 8000 öğrenci ve 220 civarında öğretim elemanı ile eğitime devam eden fakülte, gerekli donanıma sahip öğretmenler yetiştirerek ulusal ve evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Öğr. Gör.  Onur Özdemir
Marmara Üniversitesi, çok köklü bir üniversite.  Atatürk Eğitim Fakültesi olarak Türkiye’deki belli başlı eğitim fakültelerinden biriyiz. Öğretim üyesi derinliği, öğrencilere eğitim anlamında sunulan olanakların farklılığı ve İstanbul’da okumanın avantajları açısından oldukça cezbedici bir fakülteyiz. Fakültemiz, ülkemiz için hayati önem taşıyan gelecekteki öğretmenleri yetiştirme noktasında üzerinde düşenleri fazlasıyla yapıyor. Ayrıca son sene öğretmenlik uygulaması dersleri staj anlamında öğrencilere mezun olduklarında nelerle karşılaşacakları konusunda bilgi vermeyi amaçlıyor.
Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu
Rekabet seviyesi artan finansal piyasalara; üretken, analitik düşünce yapısına sahip, araştırmacı, yeniliklere açık, güçlü teorik alt yapıya ve uygulamaya yönelik bilgi donanımına sahip, rekabetçi yönetici adayları ve nitelikli uzman yetiştirmek amacındaki yüksekokul, Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık, Aktüerya bölümlerinde zengin akademik kadrosuyla eğitim veriyor.
Yrd. Doç. Dr. Seher Tezergil
Bölümümüz İktisat ve İşletme bölümleri ile çok paralel yürüyor ancak sonrasında Bankacılık ya da Sigortacılık alanında özelleşen uygulama dersleri içeren bir programımız var. Sektörle çok iç içe bir eğitim veriyoruz. Sektörün beklentilerine cevap verecek nitelikle dersler ve donanımları eğitimle bir araya getiriyoruz. Uygulama derslerimizi sektörden gelen isimler veriyor. 4 yılın sonuna gelindiğinde ise öğrencilerimizi işe yerleştirme noktasında da yine aktifiz ve bir mezun derneğimiz var. Mezunlarımızın çalıştıkları şirketler işe eleman alacağı zaman, ilan vermeden önce bizleri arıyorlar.
Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi son teknolojik imkanlarla donatılmış yedi kliniği ve bu kliniklerde uygulama yapma şansı elde eden öğrencileri ile alanındaki iddiasını her geçen gün artırıyor. 2010 yılında fakülte bünyesinde 177 ulusal ve uluslararası akademik çalışmaya imza atan yetkin bir akademik kadrodan eğitim alan öğrenciler, fakültenin fantam laboratuarında almaya başladıkları dünya standartlarındaki eğitimlerini son sınıfa kadar aynı kalitede sürdürüyorlar.
Arş. Gör. Dilek Türkaydın
Diş Hekimliği Fakültesi standartların üzerinde iyi bir eğitim veriyor. İstanbul’un Nişantaşı gibi güzel bir semtinde güzel bir kampüsümüz var. Öğrencilere sadece kimlik kazandırmıyor, aynı zamanda erişebilecekleri güzel bir vizyon da oluşturuyor. Yeni gelecek öğrencilerimize mesleki anlamda iyi bir eğitim alacaklarını ve mezun olduktan sonra girecekleri uzmanlık sınavında başarılı olabileceklerini vaat ediyoruz. Uzmanlık sınavı bu sene ilk kez yapılmasına rağmen en başarılı fakültelerden biri olduk. Ayrıca İngilizce eğitim verdiğimiz için diğer okullardan bir adım öne geçiyoruz. Çünkü sağlık alanında bir mesleğiniz varsa yenilikleri takip edebilmek için mesleki İngilizce bilmeniz çok önemli.
Eczacılık Fakültesi
Eczacılar, sağlık alanında hekimler ve hastalar arasında köprü görevi üstlenen çok önemli halkalar. Eczacılık Fakültesi, ilaçla ilgili her türlü bilgi ve donanıma sahip öğrenciler yetiştirerek ilaç endüstrisindeki açığı kapatıyor.
Arş. Gör. Turgut Taşkın
Eczacılık Fakültesi’ni diğer okullardan ayıran en önemli farklarımız, Klinik Eczacılık diye bir bilim dalımızın olması. Bu bilim dalımız sayesinde öğrencilerimiz hasta ile bire bir eğitim alıyorlar ve hem kamuda hem de özel hastanelerde olsun çok rahat bir şekilde hastaneyi işletebilecek beceriye sahip oluyorlar. Bu açıdan diğer fakültelerden ayrılıyoruz. Bunun yanında fakültemizin genç bir akademisyen kadrosu var. Akademisyenlerimizin tamamı hem yurt dışı eğitimi almış hem de sanayi ile işbirliği içindeler. Bizden mezun olan öğrenciler bu referansları kullanarak sanayide veya hastanede çok rahat bir şekilde iş bulma imkanına sahipler. Pratik kazanmaları için öğrencilerimizi ilaç sektöründeki firmalara staja da gönderiyoruz. Bir de dördüncü sınıftan sonra paket programlarımız var. Bunlar; klinik eczacılık, botanik ve sanayi. Öğrencilerimiz bu paketlerden herhangi birini seçtiklerinde bu alanla ilgili özel dersler alıyorlar. Marmara Eczacılık sektördeki açığı kapatıyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi
Çağın bilincinde, yaratıcı, araştırmacı, üretken, paylaşımcı, dinamik, yenilikçi, çevre ve sosyal bilinci olan, toplumun gelişmesine katkıda bulunan sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmek misyonunu taşıyan Güzel Sanatlar Fakültesi, ulusal ve uluslararası platformlarda eğitim kalitesi ve sunduğu olanaklarla güçlü, etkili ve tercih edilen bir fakülte.
Arş. Gör. Emine Sarsılmaz
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi çok köklü ve eski bir fakülte olduğu için oturmuş bir sisteme sahip. Kendine özgü ekolü ile  diğer üniversitelerinin güzel sanat fakültelerinden ayrılıyor. Öğrencilerimiz de bunun bilinciyle geliyorlar. Özel yetenek sınavları ile öğrenci alıyoruz. Fakülteye girebilmek için her sene 3 bin kadar öğrenci başvuru yapıyor.
Hukuk Fakültesi
Kurulduğu günden bugüne, gelişimini ve akademik düzeyini yükseltme çabalarını aralıksız sürdüren Hukuk Fakültesi, yetkinliklerini kanıtlamış öğretim elemanı kadrosu ile ulusal ve uluslararası hukuk alanında donanımlı hukukçu yetiştirmesi ile hep bir adım öne geçiyor.
Arş. Gör. Mehmet Akif Etgü
Marmara Hukuk alanında bir marka olmanın yanı sıra gün geçtikçe daha büyük başarılar elde ediyor. Bu başarımızın bir göstergesi de bu sene hakimlik ve savcılık sınavında birinci olmamız. Eğitim kalitemiz ve hocalarımızın kendilerini yetiştirmiş olmaları yeni gelecek öğrencilerimizin bizi tercih etme sebepleri arasında. Ayrıca kampüs ortamımız, tarihi bir binada eğitim veriyor olmamız da fakültemizin artılarından.
İlahiyat Fakültesi
Dini ilimler, din eğitimi ve din hizmetleri alanlarında söz sahibi akademisyenlerden oluşan öğretim kadrosu, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim ve de nitelikli eğitim öğretimin yanı sıra uluslararası saygınlığıyla da bir marka olan Marmara İlahiyat, öğrencilerine çift anadal ve yandal imkanları imkanları sunuyor.
Yrd. Doç. Dr. Osman Aydın
Türkiye’de İlahiyat eğitimi denildiği anda akla ilk gelen isim Marmara İlahiyattır. Çünkü Türkiye’deki Yüksek İslam Enstitüleri’nin ilk kuruluş yeri de Marmara’dır. İlahiyat alanında kendilerine görüş sorulan hocalarımızın çok büyük bir kısmı da bizim okulumuzda eğitim veriyor. Marmara İlahiyat, din eğitimini bilimsel anlamda, kaynaklara dayanarak öğretiyor ve ana kaynaklardan sentezlenen bilgilerle öğrenciye ulaşıyor. Şehri soluyan bir fakülteyiz. Öğrencilerimiz çevremizdeki dernek ve kuruluşların eğitimlerine de rahatlıkla katılabiliyor. Böylece öğrenci hem fakülteden hem de çevredeki kaynaklardan besleniyor. Ayrıca fakültemizde Arapça hazırlık zorunluluğu var ve derslerimizin yüzde 30′u Arapça işleniyor.
İletişim Fakültesi
Kamuoyu oluşturan, araştıran, sorgulayan ve kamu adına hesap soran genç iletişimcileri yetiştiren bir fabrika; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi. Etik kavramının altını dolduran nitelikli eğitimi ve sektör ile arasındaki güçlü bağ ile öğrencilerini hem hayata hazırlıyor hem de zengin bir altyapı oluşturuyor. Deneyimli ve kaliteli akademik kadrosunun yanı sıra sektörün önde gelen isimlerini de öğretim üyesi olarak öğrencileri ile buluşturan fakültenin cazibesini arttıran bir diğer unsur da öğrencilerin hayatın sıcaklığını avuçlarında hissedebildikleri Nişantaşı Yerleşkesi’nde eğitim almaları.
Yrd. Doç. Dr. Ebru Özgen
Marmara İletişim, Türkiye’deki iletişim fakültelerinin arasında en iyiye oynuyor ve biz gerçekten iyi bir eğitim veriyoruz. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema olmak üzere üç bölümümüz var. İlk sene öğrencilerimiz hazırlık okurlar ve daha sonra 1. sınıfta buluştuklarında ise genelde ortak dersler alırlar. İkinci sınıftan itibaren de uzmanlık alanlarına ayrılarak, branşlaşmaya başlarlar. Biz hem entelektüel bir altyapı oluşturmakla hem de sektöre eleman yetiştirmekle övünen bir fakülteyiz. Zengin bir akademik kadroya sahibiz. Fakültemizin bir medya merkezi var. Marmara Medya Merkezi, tüm öğrencilerimizin pratik yapabildiği, asistanlarımız tarafından yönlendirilen uygulama alanlarının içinde bulunduğu bir merkez. İçerisinde televizyon ve radyo stüdyolarımız, internet haber sitemiz, haber ve pr ajansımız bulunuyor. Özetle Marmara Medya Merkezi, öğrencilerin bir yandan teoriyi alırken diğer yandan da uygulamaya hakim oldukları bir merkez. Bu da bizi diğer iletişim fakültelerinden farklı kılıyor. Ayrıca Erasmus ve çift anadal protokollerimizle öğrenci değişimi yapıyoruz.
Arş. Gör. Rafet Aykut Akay
Bir devlet üniversitesi olarak Marmara İletişim, birçok özel ve devlet üniversitesinin çok daha ötesinde bir eğitim veriyor. Akademik kadromuz ise Türkiye’deki en güçlü akademik kadrolardan biri. Öğrencilerimizin pratik imkanı bulduğu Marmara Medya Merkezi ise hayata hazırlanma noktasında çok önemli bir fırsat.
İşletme Fakültesi
İki farklı yerleşkede, üç ayrı öğrenim dilinde, 4 farklı bölümde yürütülen 5 lisans programı ile yaklaşık olarak 4 bin öğrenciye hizmet veren fakülte, 140′ın üzerinde deneyimli ve üstün nitelikli akademik kadrosu ile hem öğretim hem de araştırma faaliyetlerini uluslararası alanda sürdürüyor.
Arş. Gör. Dilara Büyükköz
İşletmelerdeki iş problemlerine teknolojik ve sistematik çözümler üretmeyi hedefleyen İşletme Enformatiği bölümü olarak, enformasyon sistemleri ile bağlantılı olarak veri tabanı, yazılım, donanım bilgi ve uygulama yöntemleri programlamanın temelleri, yazılım geliştirme ve sayısal yöntemler konularında eğitim veriyoruz. İşletme ve enformatik alanında uzman insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimize iyi iş imkanları sunuyoruz ve onları iş dünyasına hazırlıyoruz. Ayrıca Almanya ile ortaklaşa yapılan değişim protokolleri var ve mezunlarımıza çift diploma veriyoruz.
Arş. Gör. Ekin Karapınar
Almanca İşletme bölümü, derslerdeki teorik kavramların yanında iş hayatındaki uygulamalardan da somut örneklerle öğrencilerini çalışma hayatına hazırlıyor. Öğrenciler, Marmara Üniversitesi’nin Almanca İşletme bölümünden mezun olduklarında, karşılaşacakları konuları anlama, analiz etme ve çözümleme noktasında tüm rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Ayrıca Türk ve Alman öğretim üyelerinden oluşan seçkin akademik kadrosunun yanı sıra Almanya ve Avusturya’dan kısa dönemli olarak gelen misafir öğretim üyeleri de blok dersler veriyor. Bölümdeki tüm dersler Almanca işleniyor. Öğrencilerimize dil artısı kazandırıyoruz. Mezunlarımızda Almanca bildikleri için daha çok Alman firmalarında çalışıyorlar. Yurtdışı ile bağlantılarımız oldukça fazla. Birçok öğrencimizi yurtdışı değişim programlarına gönderiyoruz ve öğrencilerimizin stajları için de bazı özel şirketlerle anlaşmalarımız oluyor.
Mühendislik Fakültesi
“Dünyanın her yerinde başarılı olacak, öğrenmeyi ve öğretmeyi bilen mühendisler yetiştirmek, bilim ve teknolojinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük etmek.” Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin vizyonu.
Prof. Dr. Barış Çallı
Okulumuz, 1883 yılında kurulan, 60 binin üzerinde öğrencisi, 3 binin üzerinde akademisyeni ve de yüz binlerce mezunu olan bir kurum. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da sanayiye oldukça yakınız. Öğrencilerimizin Marmara Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’ni tercih etme sebeplerinin başında ise güçlü ve uluslararası deneyime sahip akademik kadro, İngilizce eğitim, pratik ve teori işbirliği, Erasmus ile yurt dışında eğitim imkanı, çift anadal ve yandal programları, güncel ve dünya standartlarında müfredat, mezuniyet sonrasında kolay iş bulma imkanı, sosyal faaliyetler ve şehir kampus avantajları, öğrenci ve öğretim elemanı arasında kuvvetli iletişim ve İstanbul’un Anadolu yakasındaki en köklü devlet üniversitesi olmamız geliyor. Mühendislik Fakültemizin sekiz tane bölümü var. Bunlar, Bilgisayar, Biyomühendislik, Çevre, Elektrik ve Elektronik, Endüstri, Kimya, Makine ve Metalurji ve Malzeme Mühendislikleri. Ayrıca öğrencilerimizin büyük bir kısmı çift anadal protokollerinden yararlanarak iki diploma ile mezun oluyor. Tüm bölümlerimiz çift anadala imkan tanıyor. Avrupa’da fakültemizin anlaşmalı olduğu 65’e yakın üniversite var.
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Ulusal ve uluslararası birikime sahip güçlü akademik kadro, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca öğrenme imkanı, çift diploma programları, yurt dışı eğitim imkanları, eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri ile öğrencilerine iyi bir eğitim veren Siyasal Bilgiler Fakültesi, hem kamu sınavlarındaki yüksek başarıları hem de özel sektörde tercih edilebilirliği ile öne çıkıyor.
Arş. Gör. Sefa Öztürk
Fakültemiz içerisinde aktif olarak eğitime devam eden, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkiler bölümleri oldukça köklü. Uluslararası İlişkiler ve Siyasal Bilgiler bölümümüz İngilizce eğitim veriyor. Öncelikle Siyasal Bilgiler Fakültesi çağımızda yetiştirilmeye çalışılan nokta elemandan ziyade, algısı açık, bilimsel bilgiye dönük, çok yönlü, yabancı dil edinmiş, bunun yanında kendine güvenen, topluluk önünde konuşabilen, sunum yapabilen gerektiğinde yöneticilik vasıflarını kullanabilen bir insan yetiştirmeye çalışıyor. Öğrencilerimiz öncelikle çok geniş bir bilimsel çerçevede eğitim görüyor. Bölümümüzde; siyaset felsefesi, siyasi tarih, hukuk, iktisat, psikoloji ve sosyoloji gibi dersler veriliyor. Dolayısıyla sosyal bilimler arasında ki sınırların yavaş yavaş kalktığı bir dönemde, 21. yüzyılın akademik hayatı böyle bir ekole ve felsefeye sahip olmalıdır. Ayrıca Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında Erasmus programını en aktif kullanan fakültelerden biriyiz.
Arş. Gör. Alihan Gök
Kamu Yönetimi bölümü, Fransızca eğitim veren bir bölüm olmasına karşın farklı disiplinlerden de dersleri bünyesinde barındırıyor. Birinci dönemden sekizinci döneme doğru giderken öğrencilerine farklı alanlarda uzmanlaşma sağlayan seçmeli derslerin sayısı giderek artıyor. Fransızca dışında 2. sınıftan itibaren İngilizce ve İspanyolca dillerinde derslerimiz de mevcut. Bölümümüz Tarabya’daki yazlık yalısından Anadolu Hisarı Yerleşkesi’ne taşındı böylece kampüs havasını daha çok soluyacağız.
Teknoloji Fakültesi
Mevcut bilgilerini teknolojinin tüm alanlarına yayan ve yeni ortaya çıkan uygulamalara adapte eden, geliştirilmiş teknolojilerin kullanılmasında sorunları çözen, teknoloji alanında güncel teknikler ile araçları seçebilen ve kullanabilen, bireysel olarak, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilen, yabancı dili genel düzeyde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilen, mesleki etik ve sosyal sorumluluk bilincine sahip mühendis yetiştiren Teknoloji Fakültesi, genç ve dinamik akademik kadrosu, yurtdışı deneyimli öğretim elemanları, güçlü altyapısı ve büyük üniversite olmanın avantajları ile tercih listelerinde zirveye oynuyor.
Arş. Gör. Talha Boz
Teknoloji Fakültesi olarak öğrencilerimize uygulamalı mühendislik imkanı sunuyoruz. Genelde derslerin teori ve laboratuar ağırlığı, 4 saat teori, 2 saat de laboratuar şeklinde olur. Ancak biz bunu yüzde 50 oranında ayırdık. Daha çok proje bazlı çalışıyoruz. Teorisi öğretilen her şeyi, pratikte de öğretmeyi amaçlıyoruz. Mühendislik fakültelerinden en önemli farkımız ise yaz stajlarının yanı sıra 4. sınıfın ilk döneminde 5 aylık bir stajımızın olması. Böylece öğrencilerimiz çok önemli iş tecrübeleri kazandırıyoruz. Bizim kadar iyi imkanlara sahip bir başka Teknoloji Fakültesi henüz yok.
Tıp Fakültesi
Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren ve Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından 2017 yılına kadar akredite edilen Tıp Fakültesi, probleme dayalı ve yaparak öğrenme gibi interaktif etkinliklerle zenginleştirilmiş entegre eğitim programı uyguluyor. Ayrıca hekimlik uygulamaları, tıbbi bilgi ve kanıta dayalı tıp ve profesyonel davranışlar, tıp eğitimi sürecinde öğrencilere kazandırılan nitelikler arasında. Diğer tıp fakültelerinde bulunmayan özgün staj programlarını içeren programın, yeni eğitim-öğretim döneminde uygulamaya konması da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin en önemli avantajlarından biri.
Intern Doktor Yusuf Yılmaz
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en köklü Tıp Fakültelerinden biri. Marmara Tıp öğrencilerine doktor olarak sahaya çıktığında gördüğü her vakanın üstesinden gelebilmeyi vaat ediyor. Marmara Tıp mezunları diğer mezunlara göre kendilerini fark ettirebiliyor. Ayrıca çok geniş ve yenilikçi bir eğitim kadrosu var. Gelişen eğitim sistemini Marmara’da uyguluyoruz ve diğer üniversitelerde bizim eğitim sistemimizi örnek alarak kendi sistemlerini oluşturuyorlar. Hatta biz bu konuda çeşitli üniversitelerde konferanslar veriyoruz. Ayrıca yeni yapılan hastanemiz, en ileri teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Eğitimin son senesindeki ‘Intern’lük döneminde, Intern’e gerçek bir doktor gibi davranılıyor ve doktorun yaptığı tüm işler yaptırılıyor. Tabii bunun pratik anlamda çok büyük bir katkısı oluyor. Temel eğitim binamız İstanbul’un en merkezi yerlerinden Haydarpaşa’da ve 2014 sonunda ise sağlık alanında eğitim veren tüm bölümleri bir araya getirecek sağlık kampüsü projemiz hayata geçecek. Böylece içiçe bir sistem olacak.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu
Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, sektörün ihtiyacı olan eğitilmiş elemanları yetiştirmek üzere 2009 yılında kuruldu. Takı Tasarımı ve Değerli Taş Tasarımı olmak üzere iki bölümün yer aldığı Yüksekokul’da eğitim alan öğrenciler, kuyumculuk sektöründe özellikle mücevher tasarımı konusundaki eleman açığının büyüklüğü nedeniyle ve yüksek standartlarda aldıkları tasarım eğitimi sayesinde oldukça hızlı iş bulabiliyor.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Endüstrinin ihtiyaç duyduğu alanlarda teorik ve uygulamalı eğitim almış, araştırıcı, girişimci, sorgulayıcı, analitik düşünce gücü gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İstanbul başta olmak üzere, tüm ülkenin kaliteli ara eleman ihtiyacı sorununu uzun yıllardır çözüyor.



HIZLI ERİŞİM