Marmara Üniversitesi Atık Yönetimi Uygulamasına Başladı

Marmara Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde uygulanacak M.Ü. Atık Yönetimi Yönergesi kapsamında, üniversitemizin tüm birimlerinde açığa çıkan atıkların bertarafı, geri kazanılması ve kampüslerde yapılandırılacak olan geçici depolama alanlarında biriktirilmesi ve sonrasında İSTAÇ’a gönderilmesi yönündeki çalışmalar başlatılmıştır.

Mar

Üniversitemizin birim sorumluları, atık koordinatörleri ve atık sorumlularına yönelik düzenlenen “M.Ü. Atık Yönetimi Eğitimi Bilgilendirme ve Kurum İçi İşleyiş Süreçleri” konulu toplantı, 5 Mart 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. İSTAÇ’tan Mustafa Erkin, “Tehlikeli Atıkların Ambalajlanması ve Kodlandırılması”, A sınıfı  İş Güvenliği Uzmanımız Güliz Bülbül “Marmara Üniversitesi’nde İş Güvenliği Uygulamaları” ve Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Belgin Süsleyici, “Atıkların Toplanması ve Bertarafında Kurum İçi İşleyiş Süreçlerinin Koordinasyonu” başlıklı konularda bilgilendirmede bulundular. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarının ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle işleyiş sürecine dair ayrıntılar belirlendi. Toplantıda ayrıca atıkların bertaraf sürecine yönelik kurum içi haberleşme ağı da belirlendi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 07.03.2018 14:21:23 tarihinde güncellenmiştir.