Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi En İyi 3’te Yerini Aldı

Hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla Türkiye Barolar Birliği’nin başlattığı değerlendirme sonucunda, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi listenin 3. sırasına yerleşti. Türkiye’deki hukuk fakülteleri dekanlarının katılımıyla 3 yıl boyunca yürütülen çalışmaya, 73 hukuk fakültesinden 53’ü katılım göstermişti.

Çalışmada; hukuk fakültelerinin akademik kadro durumları, bağımsız kütüphane olanakları, dahil olunan ve fiilen uygulanan her bir ulusal öğrenci/öğretim elemanı değişim programı, yabancı dilde zorunlu veya ihtiyari hazırlık eğitimi bulunması, “avukatlık hukuku dersi”nin açılması, ULAKBİM’de taranan Türkçe fakülte dergisinin olması ve ulusal ölçekte danışma kurulu bulunan; akademik nitelikte bildirilerin sunulduğu en az üç bilimsel toplantı düzenlenmesi gibi birçok kritere ilişkin puanlamalar yapıldı.

Yapılan ölçme-değerlendirme puanlamasına göre, Türkiye’de yer alan en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında ilk 3’de yer alan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, yeni eğitim öğretim yılında, yeni öğrencileri ile ülkemize yetkin ve donanımlı hukukçular kazandırmaya devam edecek. 

HIZLI ERİŞİM