Marmara Üniversitesi Özel Olimpiyatlar İstanbul Oyunları

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Marmara Üniversitesi Özel Olimpiyatlar İstanbul Oyunları ile devam etti. 

Marmara Üniversitesi ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular, atletizm, yüzme, karma voleybol ve karma basketbol branşlarında performans sergiledi. 182 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 450 kişiye ulaştı. Tören geçidi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Özel Olimpiyatlar Türkiye Özel Sporcu Elçilerinin konuşmaları ile devam etti. Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür’ün konuşmasının ardından Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı bir konuşma yaptı. Sabancı, "Oyun Birlikte, Hayat Birlikte diye seslendiğimiz bu etkinlikler sayesinde özel sporcularımız yaşıtlarıyla bir araya geliyor, onlarla hem yarışma hem de daha önemlisi kaynaşma fırsatı buluyor. Bu yıl bize ilk kez kapılarını açan Marmara Üniversitesi’ne ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akman ise yaptığı konuşmada; "Bugün burada ilk kez gerçekleştirilmekte olan Marmara Üniversitesi Özel Olimpiyatlar İstanbul Oyunları’na ev sahipliği yapmanın memnuniyet ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. "Bugün üniversitemizde yapılacak olan atletizm, yüzme, karma voleybol ve karma basketbol branşlarındaki oyunlarla, bu çocuklarımız hem yaşıtlarıyla bir arada rekabet etmenin keyfine varacak; hem de onlarla kaynaşarak sosyal hayatın içerisinde yer almış olacak." şeklinde konuşan Prof. Dr. Mehmet Akman, "Temelleri 1982’de Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile Sayın Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılmış olan Özel Olimpiyatlar Türkiye’yi çalışmalarından ötürü tebrik eder, sevgili gençlerimize ise hayatları boyunca başarı dileklerimi sunarım." dedi.

Tören konuşmalarının ardından yapılan gösteriler sonrasında özel ve partner sporcuların katıldığı oyunlara geçildi. Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu paylaştı.

 

 

 

 

 

 

 

HIZLI ERİŞİM