Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Meme Sağlığında Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan öğretmen, öğrenci ve velilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftası etkinlikleri kapsamında 8 Mart Cuma günü Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisi kullanarak “Meme sağlığında, bilinçli ol, umutlu ol” sloganı ile kadınlara meme sağlığı ve kendi kendine meme muayenesi (KKMM) eğitimi verildi. Tüm yaş gruplarındaki kadınları ilgilendiren önemli bir sağlık sorunu olan meme kanserinde erken tanı ve tarama yöntemleri arasında yer alan KKMM, koruyucu bir sağlık davranışıdır.

Eğitim, Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt ve birinci sınıf öğrencileri ile Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmen, kız öğrencileri ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) ile desteklenen “Sanal Gerçeklik Teknolojisi VR İle Meme Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Protitibinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında hazırlanan modülün kullanıcı uygulama ve denemeleri ilk olarak Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında tasarlanmış ve hazırlanan senaryolarla katılımcıların KKMM meme muayenesi teknikleri öğretilerek pratik yapmaları sağlandı.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

HIZLI ERİŞİM