Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Yaşatmak

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şef Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Atatürk Eğitim Fakültesi Orkestrası dinletisinin ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akman tarafından açılış konuşmaları yapıldı. Şiir dinletisinden sonra İstiklal Marşı'nın kabulünün canlandırmasının ardından sokak röportajlarından oluşan kısa film gösterimi yapıldı. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Mesut Şen'in yaptığı "İstiklal Şairimiz" başlıklı panelde, Prof. Dr. Mehmet Tekin "Mehmet Akif'in Edebi Kişiliği ve İstiklal Marşı" başlıklı sunumu, Doç. Dr. Ali Satan "Mehmet Akif'in Ekseninde Tarihsel Gelişim" başlıklı sunumu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Babacan ise "İstiklal Marşı'nın Kültürel Kodları" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.