Sağlık Bilimleri Enstitüsü Diploma Töreni

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşması Enstitü Müdürü Prof. Dr. Göksel Şener tarafından yapıldı. Şener, Enstitünün 66 Anabilim Dalında toplam 227 programla lisansüstü çalışmalarının sürdürülmekte olduğunu ve şu ana kadar toplam 3.174 öğrencinin mezun olduğunu belirterek 2016'da ise 193 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Şener ayrıca; Enstitünün bilimsel yayın organı olan "Clinical and Experimental Health Science" dergisinin bu yıl TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin'e kabul edildiğini ve böylece dergide yer alan yayınların doçent adayları tarafından Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından belirlenen Doçentlik Başvuru Şartları'nda yer alan yayın kriterlere uygun olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğrencisi Dr. Özlem Kirazlı ise mezunlar adına konuşmasını yaptı. Açılış konuşmalarının ardından törende, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri gitarda Caner Şahin ve kemanda Alper Semih'in olduğu "Marmara Quartet" tarafından konser verildi. Yeni mezunlara diplomalarının verilmesinin ardından Doktora öğrencilerinin iki oturumdan oluşan sözlü sunumları ile tören sona erdi.