Sağlıklı Kampüs ve Sağlıklı Gelecek Projesinin Tanıtımı Spor Bilimleri Fakültesi’nde Yapıldı

Konferans, Prof. Dr.  Ali Serdar Fak'ın girişiyle başladı. Doğa dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak için yapılan çalışmaları anlatarak proje tanıtımına başlayan, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, bisiklet kullanımının dünyadaki uygulamalarından örnekler verdi. Bisiklet kullanımın artmasıyla birlikte, azalan araç trafiğini örneklerle anlatan Suyabatmaz, bisiklet kullanımın artmasında yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Suyabatmaz ayrıca, gerekli alt yapı çalışmalarının yapılmasının yanında, özellikle araç sürücülerinin bisiklet kullanıcılarına karşı daha anlayışlı olmaları gerektiğini söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, spor bilimlerindeki öncü rollerini, bisiklet kullanımının artması için de kullanacaklarını, böyle bir projenin tanıtımı için fakültelerinin seçilmiş olmasının da, bunun göstergesi olduğunu ve kendisinin de bir bisiklet kullanıcısı olduğunu söyledi. Sunum sırasında bisiklete gönül vermiş konuklar Kudret Er, Bedri Sakarya ve Hakkı Süha Terzibaşoğlu kendilerini tanıtıp sağlık için pedal çevirmenin öneminden bahsettiler. Konferans, Organizasyon Kurulu Başkanı Fadime Topal'ın Murat Suyabatmaz'a çiçek takdimi ile sona erdi. Konferans süresince Spor Bilimleri Fakültesi koridorunda Bisikletliler Derneği'nin Türk Kalp Vakfı ve Academic Hospital' ın desteğinde gerçekleştirmiş olduğu "80 Yaş ve Üzeri Kalbi ile Pedallayanlar" konulu fotoğraf sergisi açık kaldı.