Sıfır Atık Projesi Gönüllü Öğrenci Eğitim Semineri Düzenlendi

Prof. Dr. Özvar, açılış konuşmasında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını üniversitemizde gönüllülük yılı ilan ettiklerini, öğrencilerin önemli projelerde gönüllü olmasından duyduğu mutluluğu ve bu tablonun başarıya olan inancını tazelediğini dile getirdi. Projeye akademisyenlerin ve idari personelin de dahil olacağını belirtti. Gönüllülüğün karşılık beklemeden bir işe inanç ile irade koymak olduğunu, üniversitemizin gönüllüğe çok değer verdiğini dile getirdi. Projeye farklı fakültelerden katılan 278 öğrenciye teşekkür etti. Sıfır Atık Projesinin bir uzantısı olarak, projede yer alan üniversitemiz öğrencilerinin İşkur aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Seminer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Mühendisi ve Sıfır Atık uzmanı Özlem Babacan’ın sunumu ile devam etti. Babacan, İstanbul’da 12.000 kamu kuruluşu olduğunu ve bu boyutta bir proje için öğrencilerin yardımına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Konuşmasında öğrencilerden İstanbul kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına sıfır atık eğitimi vermeleri ve sürecin denetimini yapmalarını beklentilerini ifade etti.

Türkiye’de çöplerin %90’nın gömüldüğünü ancak bu süreçte geri dönüştürülebilir olan çöplerin de harcandığını ve bu sebeple geri dönüştürme konusunda bilinçlenmenin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Bu proje ile 2023 yılında gömülen çöplerimizin oranın %65’e düşürülmesinin hedeflendiğinin söyledi.

 

HIZLI ERİŞİM