Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sanal Gerçeklik

“Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sanal Gerçeklik” projesi, Mentors Network Turkey ve İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Ön Kuluçka Girişimci Programı iş birliği ile yürütülen MİTTO 2019 Ön Kuluçka Programı Girişimci Programı’na  120 başvuru arasında sıralamaya girerek kabul edildi.

Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen bilimsel projenin yürütücülüğü Dr. Öğretim Üyesi Nuran Akyurt, Prof. Dr. Faik Nüzhet Oktar, Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Acar Büyükpehlivan ve Mahsun Aylan tarafından yapılıyor.

Projenin ilk uygulaması 8 Mayıs’ta gerçekleşti. Öğrencilere VR sanal gerçeklik gözlüğü ve VR controller ile modüller izletildi. Uygulamada proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Nuran Akyurt website yazılımı ve mobil uygulamanın tanıtımını yaptı. Çalışmaya Biruni Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programında görevli öğretim elemanı ve gönüllü 20 öğrenci katıldı.

Günümüzde öğretim alanındaki sorunların çözümünde karşılaşılan zorlukları aşmada geleneksel yaklaşımların yetersiz kaldığı düşünüldüğünde en etkili yaklaşımlardan biri olan bilgi teknolojilerinin sağladığı olanaklardan yararlanmak kaçınılmaz olmaktadır. Bu teknolojiyle beraber gündeme gelen sanal gerçeklik (VR) eğitim yöntemlerine farklı bir bakış açısı getirmektedir.

Proje, dünyada var olan ve uzun zamandır kullanılmakta olan sanal gerçeklik, simülasyon gibi teknolojilerin ülkemizde eğitime entegre edilmesini amaçlıyor. Tıbbi görüntüleme teknikleri öğrencilerinin ve mezunlarının sanal gerçeklik (VR) uygulamalarını kullanarak kazandıkları deneyimle gerçek hasta üzerinde ilk seferde uygun parametreler ile işlem yapabilme becerisi kazanmaları öngörülüyor.

 

 

HIZLI ERİŞİM