Uluslararası İş Hayatına Hazırlık Eğitimi

Göztepe Yerleşkesinde yapılan eğitimde uluslararası araştırmalar ve somut tecrübeler ışığında, profesyonel hayatta başarı için gerekli olan kilit bilgiler paylaşıldı. 

Seminer, uluslararası danışmanlık ağı olan MDN’nin Başkanı ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Daoudov’un “İş Hayatına Giriş Kodları: Kariyer Geliştirme ve Dil Öğrenme Stratejileri” konulu sunumuyla başladı. Daoudov öğrencilerle; kariyere hazırlık amaçlı kişisel gelişim, sosyal çevre edinme, bilgi ve beceri birikimini artırma ve özellikle dil öğrenme teknikleri üzerine anahtar bilgiler paylaştı. Günümüzde ve gelecekte tek bir mesleğe sahip olmanın yeterli olmayacağını vurgulayan Daoudov, gençlerin okudukları alanlarının yanında başka sosyal ve teknik yetenekler de eklemesi ve birkaç dili öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdi ve pratik önerilerde bulundu. 

Seminerin ikinci yarısında ise Pearson Yüksek Öğretim ve İş Geliştirme Müdürü Sinan Kezer “Gelecek için İstihdam Becerileri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Kezer, teknolojik ve endüstriyel gelişmelerle birlikte mesleklerin değişime uğradığını, bazı mesleklerin kaybolurken yeni mesleklerin ortaya çıktığını ve bu sürecin hızlanarak devam edeceğini vurguladı. Küresel düzeyde yayımcılık ve eğitim çözümleri şirketi olan Pearson’un yaptığı geniş çaplı araştırmalar ışığında işverenlerin personel arayışlarında neleri aradıkları konusuna da değinen Kezer, gençler için merak ve araştırmanın yanında yeni bilgi ve becerileri öğrenebilmek için sabır ve çabanın da önemine dikkat çekti.  

 

 

 

 

HIZLI ERİŞİM