Üniversitemizde Sigara İçilmeyen Alanlar Yeniden Belirlendi

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında 26.11.1996 tarih ve 22829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bugüne kadar çeşitli ilavelerle güncellenmiş olan kanun ve T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın 86696344/01/06 sayılı Tütün Kontrolü Uygulamaları konulu 2015/6 Genelgesi göz önünde bulundurularak; kampüste sağlıklı yaşam için üniversitemiz Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı,  Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu, Kampüs Öğrenci Yemekhanesi ve İşletme Fakültesi önündeki alanlarda yapılan çalışmada, kırmızı çizgili alanlar, sigara içilmez alanlar olarak belirlendi. Konuyla ilgili yapılan duyuruda ise, bu alanlarda sigara içilmemesi hususunda, tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin gereken hassasiyeti göstermesi önemle rica edildi.