YÖK İftar Programı Marmara Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen iftar programı Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve İstanbul’da yer alan üniversite rektörlerinin yanısıra Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Yükseköğretim Kurulu Genel Sekreteri Batıkan Aksoy da iftar davetine katıldı.

İftar programı açılış konuşması Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı. Konuşmasında herkesin sağlıklı bir Ramazan geçirmesini temenni ederek şimdiden bayramlarını tebrik etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, piyasayla, istihdamla, kültür, sanat ve edebiyatla bağı azalmış programları yavaş yavaş dönüştürdüklerini belirterek, “Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık.” dedi. Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri gibi yeni programlar ihdas edilmesinin de bu dönüşümün bir parçası olduğunu vurguladı.