Sayın Rektörümüzün 2015-2016 Akademik Yılı Mesajı

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat’ın  2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, üniversitemizin değerli akademik ve idari personeli, 2015-2016 akademik yılında sizlerle yeniden birlikte olmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz.

Üniversitemiz, 132 yıldır Türk yüksek eğitim ve öğretiminin amiral gemilerinden biri olarak sorumluluklarının bilincinde yeni akademik yılına başlamaktadır. 16 fakülte, 11 enstitü ve 9 yüksek okulda; 80 bin öğrencisine 5000‘i aşkın akademik ve idari personelle Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde eğitim veren Üniversitemiz; Türkiye’nin ilk ve tek çok dilli üniversitesidir. Marmara Üniversitesi; bir Devlet Üniversitesi olarak, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlama potansiyeli en yüksek öğretim kurumlarından biridir.

Türkiye’nin 21. Yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşabilmesi; üniversitelerimizin performansı ve beşeri sermayenin geliştirilmesi ile yakından alakalı olduğu bilinmektedir.    Marmara Üniversitesi olarak, günümüz dünyasında küresel düzeyde rekabete açık nitelikli bireyler yetiştirilmesini stratejik öncelik olarak değerlendirmekteyiz.

Sevgili Öğrenciler,

Üstün bir başarı ile Marmara Üniversitesi’ni seçmiş olmanız bizim için bir onurdur. Bizim referansımız; tecrübemiz, akademik kadromuz, kurumsal yapımızdır. Ancak üniversitemizi seçmenizde İstanbul’un da payının olduğunu biliyoruz. Bu seçim sizlerin hem üniversitemizden hem de İstanbul’dan geleceğinizin şekillenmesi adına çok şeyler beklediğinizi göstermektedir. Artık iyi bir mezunun “istihdam edilmeyi düşünen” değil, “istihdam yaratmayı düşünecek kadar cesur ve geniş ufuklu” olarak tanımlandığı günlere geldik. Basit ve yerel düşünmeyen, dünyaya açılmayı hedefleyen, ‘’küresel ölçekte işler başaran ” insanlar olmayı hedeflemelisiniz. Sizlerin, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde mesleklerini ifa edebilecek, eğitim ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.

Çok kıymetli Akademisyen arkadaşlarım,

Büyük bir özveriyle on yıllar boyunca edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. Bu heyecanı hiç kaybetmeden ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler bu yüce kurumun asli unsurlarısınız. İdealist kimliğiniz ve çalışkanlığınızla bir yandan eğitim faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan araştırma, geliştirme çalışmalarınızı da yürütüyorsunuz. Bu yöndeki çabalarınıza her zaman destek vereceğiz.  Temel hedefimiz Yeni Türkiye’nin yenilikçi bir üniversite modelini ortaya koymaktır. Bu yöndeki gayretlerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını diliyor, en içten sevgilerimi sunuyorum.

Prof.Dr.M.Emin ARAT