18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Anma Programı Düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma programı Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda 18 Mart Pazartesi günü gerçekleşti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasında Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt "Bu zafer bize ülkemizin payidar kalması için sonuna kadar çalışarak mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor." diyerek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümü vesilesiyle saygı ve rahmetle anarak sözlerine son verdi.

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Satan'ın Çanakkale Cephesi'ni, bu savaşın dünya konjonktüründeki önemini anlattığı konuşması sonrası Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Çanakkale Savaşı belgeseli gösteriminin ardından Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu ve Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu, Prof. Dr. Mustafa Uslu şefliğinde "Anadolu'dan Çanakkale'ye Sesleniş" konserini gerçekleştirdi.

HIZLI ERİŞİM