Eczacılık Fakültesi’ne 48. Avrupa Klinik Eczacılık Sempozyumu’ndan (ESCP) En İyi Poster Sunum Ödülü

Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Hilal Sarı'ya 48. Avrupa Klinik Eczacılık Sempozyumu’nda (ESCP) En İyi Poster Sunum Ödülü Verildi.

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen 48. Avrupa Klinik Eczacılık Sempozyumu 23-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Sempozyumun bu yıl için belirlenen teması “ The Digital Revolution: Supporting clinical pharmacy through e-health, digital support systems, big data and more” olarak belirlendi. Sempozyumda dijitalleşmenin getirisi olan; yeni servis seçenekleri, hızlı ve kolay veri toplama temalarına değinildi. Klinik Eczacılık alanındaki teknolojik gelişmelerin kapsamlı biçimde değerlendirilmesi ve yenilikçi bir bakış açısı geliştirilebilmesi amacına hizmet eden sempozyumda; çeşitli dersler verildi, sunumlar ve atölyeler gerçekleştirildi. 

Sempozyuma üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Hilal Sarı, "The Evaluation of Type 2 Diabetes Mellitus Risk Screening at Community Pharmacy Setting" başlıklı sunumu ile "En İyi Tartışmalı Poster Sunumu" ödülünü aldı. Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencisi Ecz. Leyla Aygün'ün dönem projesi kapsamında yürütülen; Prof.Dr. Mesut Sancar ve Doç.Dr. Betül Okuyan'ın da yer aldığı çalışmada tip 2 diyabet riski yüksek olan kişilerin belirlenmesinde ve erken tanı almasında eczacının olası rolü ve önemi gösterildi.  

HIZLI ERİŞİM