İmmün Yetmezliği İçin Farkındalık

Marmara Üniversitesi Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Özen, Prof. Dr. Safa Barış ve Dç. Dr. Elif Karakoç Aydıner koordinatörlüğünde, 22 - 29 Nisan Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları ‘’kalıtımsal bağışıklık sistemi yetersizliği’’ olarak tanımlanan primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla gözyüzüne balonlar bıraktılar. Bu balonları her biri erken tanı ve etkin tedaviye ulaşabilen primer immün yetmezlik hastalarını temsil etti. Etkinlikte, Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Elif Karakoç Aydıner primer immün yetersizliklerinin bağışıklık sisteminin kalıtsal bozuklukları olduğunu ve enfeksiyonlara yatkınlığı artırarak deri, solunum yolları, bağırsakla gibi birçok organı etkilediğini anlattı. Bu etkinliklerle farkındalığın artırılmasının ve hastaların erken tanı alıp tedaviye ulaşmasının amaçlandığını belirtti.