“Kreşte Bilim Şenliği” Etkinliği Düzenlendi

Marmara Üniversitesi; Maltepe Belediyesi’nin bünyesinde bulunan kreşlerde eğitim gören minikler için bilim şenliği düzenledi. Şenliğe katılan çocuklar, eğlenceli ve öğretici deneylerle keyifli anlar yaşadı. Etkinlikte bulunan atölyelerle minikler becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Şenlik Maltepe Belediyesi’nin; Altayçeşme, Aydınevler ve Feyzullah mahallelerinde bulunan kreşlerdeki öğrencilere yönelik olarak düzenlendi. Üniversitemiz işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerde; sıvı gökkuşağı yapalım, solunum organlarımızı tanıyalım, patlayan volkan, yanmayan balon, yüzen yumurtalar, katı mı? sıvı mı?, sütte renk dansı, ampuller yanacak mı?, dökülmeyen su ve lav lambası gibi deneyler yer aldı.

Şenlik, Aydınevler Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi’nin bahçesinde gerçekleşti. Etkinlikler; çocukların deney yaparak bilgilerini artırması, deney ve gözlem yeteneklerini geliştirmesi, çevresindeki olaylara karşı daha duyarlı olması ve dikkatli gözlem yapabilmeleri amacıyla düzenlendi.