Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Engellilere Özel Diş Tedavisi

Engellilerin her türlü diş problemini kapsayan bu tedavi, anestezi gerektirdiği için her merkezde yapılamıyor. “Türkiye’de yaklaşık 8.5 milyon engelli vatandaş var. Bunlardan 400.000’i zihinsel engelli. Çok fazla talep olduğu için burada tüm engelli bireyleri tedavi edemiyoruz.” diyen Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, rektörlükle birlikte “Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Engelli Merkezi” açmayı planladıklarını duyurdu. Bu merkezin İstanbul’da ilk olacağını söyleyen Özkan, bunun maliyetli bir iş olacağını, özel ve tüzel kuruluşlardan destek beklediklerini açıkladı. Bu alanda hastaların gidebileceği sınırlı tedavi merkezi olduğunu ifade ederken bu merkezin hastalara rehber olabileceğini belirtti.