Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Saç Bağışı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 ay önce başlatılan kampanya kapsamında hastanenin tüm kademelerinde çalışanlar ve çalışanların çocukları kanser hastalarına peruk yapılması amacıyla saçlarını bağışladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel’in izni ile Pendik Araştırma Hastanesi’nde uzun süredir tedavi gören onkoloji hastalarının peruk ihtiyacı için yaklaşık 100 kişi saçını bağışladı. Hastane kuaförünün ücretsiz olarak kestiği saçlardan şimdiye kadar yapılan 7 peruk tedavi gören hastalara verildi.

Farkındalık oluşturmak ve kanser hastalarına moral olması için başlatılan projede saçını bağışlayanlardan biri de 4 yaşındaki Simay Yöndem oldu. Yöndem: "Saçlarımı kardeşlerime veriyorum, çok mutluyum" dedi. Hastane çalışanları, kampanyanın örnek olup tüm ülke geneline yayılmasını hedefliyor.