Marmara Üniversitesi YÖKAK’tan Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu'nca (YÖKAK) düzenlenen “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 25 Nisan Perşembe günü akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversitelere belge takdim töreni gerçekleştirildi. Konferansa YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, akreditasyon süreci tamamlanan üniversite rektörleri, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Akreditasyon Belgesi Rektör Prof. Dr. Kurt’a takdim edildi

2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’nda Yükseköğretimde kalite standartlarını başarı ile karşılayan Üniversitemizin Akreditasyon Belgesi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’a verildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konferansta yaptığı konuşmada, yükseköğretim sisteminde mükemmeliyet sağlamanın başlıca hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Bunun gerçekleştirilmesinde iki önemli dayanak noktası kalite güvencesi ve akreditasyondur” dedi. Hedeflerinin 2027'ye kadar Türkiye’deki tüm üniversitelerin akreditasyon süreçlerinin tamamlanması olduğunu belirtirken bu kapsamda, gelecek 5 yıllık döneme dair vizyonlarını paylaşan Prof. Özvar, "Üniversite yönetiminde kalite ve akademik üretkenliği esas alan, üniversite gençliği arasında ilericiliği, çeşitliliği ve öğrenim hareketliliğini teşvik eden, yükseköğretim programlarının tasarımında teknolojik değişimlere duyarlı yetkinliklere odaklanan üniversitelerimizde, bilimsel ve teknolojik araştırmaları nitelikli yayınlara dönüştürmenin yanında ülkemizin kalkınma amaçlarına hizmet edecek alanlara yönlendiren, uluslararası yükseköğretimi önceleyen ve nihayet ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren bir yükseköğretim sistemi oluşturmaktır” dedi.  

Prof. Özvar, "Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır” dedi.

HIZLI ERİŞİM