Öğrencimiz Batuhan Buğra Eruygun Tramvaydan Hızlı Koştu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Batuhan Buğra Eruygun, Avrupa Spor Haftası kapsamında, 18-19 Haziran tarihlerinde Brüksel’de düzenlenen Avrupa Spor Haftası Elçiler Toplantısı'nda (European Week of Sports Ambassadors Meeting) spor elçisi seçilmişti.

Spor Elçisi Eruygun;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 23-30 Eylül tarihleri arasında Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerde, alışılmışın dışında bir yarışa imza attı. Toplumda spor yapmaya yönelik farkındalık yaratmak ve harekete geçmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Eminönü-Karaköy durakları arasında yarışan Eruygun, bitiş çizgisine ilk varan yarışmacı oldu.

Yarıştan sonra konuşan Eruygun: "İstanbul'un en güzel saatlerinde, Galata Köprüsü'nde koşmanın verdiği mutluluğu tarif edemem. Daha önce dünyanın en hızlı arabalarından biriyle yarıştığım için tramvay ile karşı karşıya gelmeye pek çekinmemiştim, ta ki güzergâhı görene kadar. Ben sprinterim 110 metre koşuyorum, yarışımız ise 500 metreydi. Benim için uzun, tramvay için kısa bir mesafe. Tramvayı bilmem ama ben gerçekten sınırlarımı zorladım.” dedi.

Düzenledikleri bu yarış ile insanların dikkatini çekmeyi başardıklarını söyleyen Eruygun; “Çok güzel dönüşler alıyoruz. Bu çalışmamızla, Avrupa Birliği'nin farkındalık yaratan çalışmalar için, elçiler bazında verdiği ödüle aday olduk. Önümüzdeki sene Avrupa Komisyonu’ndan o ödülü alıp ülkemize getirmek istiyoruz. Sporculuğumun yanında ülkemi bu platformlarda da temsil etmek benim için büyük gurur. Halkımızın beni sevip desteklediğine inanıyorum. Bende bu desteğe ve sevgiye, ülkemizi olimpiyatlarda temsil ederek karşılık vermek istiyorum." dedi.

Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Batuhan Buğra Eruygun, Türk Atletizm tarihinde 110 metre engelli branşını 14 saniyenin altında, 60 metre engelli branşını 8 saniyenin altında koşabilen ilk Türk sporcu ünvanını taşıyor. 

 

HIZLI ERİŞİM