Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme Süreçleri Paneli

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından, Dünya Fikri Mülkiyet Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “TEKNOLOJİ TRANSFERİ VE TİCARİLEŞTİRME SÜREÇLERİ” konulu Panel, 29 Nisan Pazartesi günü, Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan Mergen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; ATABAY İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent, LES Turkey Başkanı ve İDAL Patent Genel Müdürü Murat İdal, LES Turkey Genel Sekreteri ve Sabancı Üniversitesi Patent Vekili Mustafa Çakır panelist olarak yer aldı.

Gayri maddi mal varlığımız olan Patent, Marka, Tasarım vb. fikri sınai mülkiyet haklarının lisanslama ve ticarileştirme süreçlerini konuştuğumu panelde akademi ve sanayinin bu alanlara katkısının önemini değerlendirildi.