Tıbbi Laboratuvarda Preanalitik Hatalar Eğitim Semineri

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı tarafından 16 Mayıs’ta “Tıbbi Laboratuvarda Preanalitik Hatalar” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim seminerine üniversitemiz SHMYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ikinci sınıf öğrencileri ve öğretim üye/elemanları katıldı.

Seminer, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fehime Benli Aksungar tarafından sunuldu. Seminerde tıbbi

laboratuvar teknikerlerinin sahip olması gereken yetkinlikler hakkında bilgi verildi. Tıbbi laboratuvarlarda örnek alma aşamasından analiz sonucu verilene kadar geçen süreçte karşılaşılabilecek hatalara ve bu hatalara karşı alınabilecek önlemlere değinildi.

Eğitim semineri öğrencilerin konuyla ilgili sorularının cevaplanması ve katılım belgelerinin dağıtımı ile sona erdi.