Uluslararası Yatırım ve Ticaret Anlaşmaları: Güncel Gelişmeler ve Problemler Konferansı

Uluslararası yatırım ve ticaret hukuku alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin yarattığı sonuçları tartışma amacıyla düzenlenen konferansa, 6 farklı ülkeden bu konuda çalışmalar yapan 21 konuşmacı ve çoğunluğu akademisyen olmak üzere avukatlar, farklı alanlarda çalışanlarla öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen ve İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas yaptı. Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen açılış konuşmasında, ülkelerin ekonomik gelişmeleri için en önemli unsurlardan birinin yatırım ve uluslararası sözleşmeler olduğuna, bunun sonucunda uluslararası arenada ticaret savaşlarının gündeme geldiğine ve devletlerin bu durumda yeniden pozisyon almaya zorlandıklarına, hal böyle iken böyle bir konferansın düzenlenmesinin önemli olduğuna değinerek, konferansa yurtiçinden ve yurtdışından katılan katılımcılara teşekkürlerini sundu. İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas konuşmasında, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın tarihinden, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkisine katkılarından bahsederek, böylesine önemli bir konuya sahip konferansın düzenlenmesine katkı sağladıkları için onur duyduklarını belirtti. Dört oturum şeklinde gerçekleşen konferansta, İktisadi Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Günseli Öztekin Gelgel, İbn Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Çalışkan ve İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas oturum başkanlığı yaptı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve iktisadi Kalkınma Vakfı’nın birlikte hazırladığı konferansa, Avustralya, Macaristan, Hindistan, Güney Afrika, Tayvan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi yurtdışından olduğu kadar, yurtiçinden Samsun, Erzincan, Eskişehir gibi şehirlerden de konuşmacılar katıldı.

Kapanış konuşmasını yapan Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan konferansa katılan konuşmacılara, oturum bakanlarına, dinleyicilere, konferansın düzenlenmesinde katkı sağlayan başta İktisadi Kalkınma Vakfı olmak üzere herkese teşekkür etti. Konferansa katılan konuşmacılar ve katkıda bulunanlar adına teşekkür amaçlı TEMA Vakfı aracılığıyla fidan bağışı yapıldı ve sertifika hediye edildi.

 

 

HIZLI ERİŞİM