Marmara Üniversitesi Bilimsel Yayın Performansında İlk 50’de

Bilimsel yayın ve atıf raporları ile ulusal ve uluslararası yayın üretim performansları üzerinde gelinen noktayı göstermek amacıyla hazırlanan; Türkiye Üniversitelerinin Bilimsel Yayın Performansı 2004-2014 raporunun ilk 50’sinin ilan edildiği listeye Marmara Üniversitesi, 13. sıradan girdi.

Tübitak Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin açıkladığı, “Türkiye Üniversiteleri'nin Bilimsel Yayın Performansı: 2004-2014” başlıklı çalışmada Uluslararası atıf indeksleri Thomson, Reuters, InCites veri tabanı kullanılmış olup, yapılan lisans anlaşması gereği sadece ilk 50 üniversitenin yayın sayısı açıklandı. Çalışmada incelenen yayın türleri makale, inceleme/derleme ve not şeklinde oldu. Türkiye adresli yayınların yaklaşık %91’lik kısmının Devlet ve Vakıf Üniversiteleri ile Kara, Deniz, Hava Harp Okulları tarafından üretildiği görüldü.