TÜBA-TESEP 2019 Ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen 2019 yılı TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görülen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu’ya ödülü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Her yıl Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimi teşvikini amaçlayan  TÜBA-TESEP Ödül Töreni 30 Aralık’ta Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

2019 yılı TESEP kapsamında, Telif Eser Ödülüne layık görülen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Töreninde ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBA-TESEP Ödülleri; 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan program, 2017’den itibaren ismi değiştirilerek TESEP olarak kullanılmaya başlandı.