"Dünya Sağlık Çalışanları ve Dostluk İçin Kulaçlar Karadeniz'de Atılacak"

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı koordinasyonunda,  Sahil Güvenlik Komutanlığı, Giresun Valiliği,  Giresun Belediyesi çözüm ortaklığında düzenlenen  “Soçi – Giresun Açıksu Yüzme  Organizasyonu” tanıtım toplantısı 01.06.2021 tarihinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısındaki konuşmalarında, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Eski Ticaret Bakanı Kürşat Tüzmen, organizasyonda Marmara Üniversitesi'nin bilim kurulu ile yer almasının önemini vurguladılar.

Dünyada daha önce denenmemiş olan ve  14-20 Haziran 2021 tarihleri arasında 320  kilometrelik bir yüzme maratonu şeklinde gerçekleştirilen bu   organizasyon bir dünya rekoru niteliğindedir. Marmara Üniversitesi olarak bu organizasyonun akademik yapısını oluşturduk. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kızılet başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu, Spor Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemizin diğer fakültelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşmaktadır. Ülkemiz adına çok önemli olan projede ortaya konacak  performansın antrenman bilimi, spor psikolojisi ve sporda  yönetim ve organizasyon alanlarında yapılacak araştırmalara, uluslararası akademik literatüre çok değerli  katkılar  sağlayacağı kanaatindeyiz.

HIZLI ERİŞİM