İç Denetim Zirvesi

Etkinlik Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü Başkanı Turan Yaşar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yaşar, konuşmasında kulübün misyonu, vizyonu ve bir sene içerisinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerden bahsetti. Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü Danışman Hocası ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert konuşmasında katılımcılara Denetim Kulübü’nün ve İşletme Fakültesi’nin tarihine dair önemli bilgiler aktarırken aynı zamanda İç Denetim mesleğinin günümüzdeki yeri ve önemi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

“Yönetimin Güvencesi İç Denetim” başlıklı oturum Marmara Üniversitesi İç Denetim Başkanı

Dr. Cem Çetin’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Bu oturumda Kamu sektöründeki meslek

Profesyonelleri Mehmet Bülbül, Mehmet Ali Kaya ve Bahadır Topal konuşmacılar arasındaydı. Kamuda İç Denetimin rolü ve kapsamı, Kamuda İç Denetçi olabilmek için kariyer basamakları gibi konular konuşularak oturum tamamlandı.

İkinci oturum ise TİDE Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Kemal Tapkan moderatörlüğünde devam etti. Konuşmacılar arasında Ersin Emir, Arzu Pişkinoğlu ve Gökhan Polat gibi meslek hayatında başarılı isimler vardı. EY Danışmanlık Hizmetleri Kıdemli Müdürü Gökhan Polat askerlikten İç Denetime uzanan kariyer yolculuğunu anlattı. Zorlu Holding A.Ş İç Kontrol Genel Müdürü Arzu Pişkinoğlu ise özel sektörde İç Denetimin önemini ve kendi kariyer yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. QNB Finansbank Teftiş Kurulu Başkanı Sn. Ersin Emir ise bankacılıkta İç Denetimin işleyişi ve önemi konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Aynı zamanda konuşmacıların tümü öğrenciler için özel sektörde İç Denetim alanında ki kariyer fırsatlarından bahsederek öğrencilerin bu alanda ki farkındalığını arttırdılar.

 

 

HIZLI ERİŞİM