Klinik Eczacılık Eğitimleri Başladı

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin uzun yıllardan beri meslek içi sürekli eğitim programlarına verdiği desteğe bir yenisi daha eklendi. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM), Kocaeli Eczacı Odası ve Eczacılık Fakültesi arasındaki protokol kapsamında 30 saat sürecek olan ve yaklaşık 50 eczacının kayıt yaptırdığı "Klinik Eczacılık" konulu sürekli eğitim programı 22 Aralık 2018 tarihinde başladı. Kocaeli Eczacı Odası'nın konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Rabuş tarafından farmasötik bakım ve dermatolojik sorunlara eczacı yaklaşımı anlatıldı. Her ayın üçüncü cumartesi günü devam edecek olan ve toplam 5 hafta sürmesi beklenen eğitim programında aynı anabilim dalının öğretim üyeleri Prof. Dr. Mesut Sancar ve Doç. Dr. Betül Okuyan, özellikle eczanelerde sık görülen kronik hastalıkların yönetiminde eczacının rolüne ilişkin güncel konuları ve interaktif olgu çalışmalarını katılımcılarla paylaşacaklardır.