Marmara Üniversitesi Pandemide Kaybettiği Çalışma Arkadaşlarını Unutmadı

Marmara Üniversitesi önümüzdeki günlerde taşınmaya başlayacağı Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde hem pandemide kaybettiği çalışanları için hem de pandemi sırasında dünyaya gelen çocuklar için çok anlamlı bir etkinliğe imza atttı.
Marmara Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen anma töreninde pandemide hayatını kaybeden üniversite çalışanları adına kaideler oluşturuldu. Etkinliğe Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Genel Sekreteri Dr. Murat Arısal ve Fakültelerin dekanları, üniversite yönetiminin yanı sıra çalışanlar ve pandemide hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.
Covid 19 nedeniyle hayatlarını kaybeden çalışanlar için oluşturulan kaidelerin başında yapılan anma töreninde vefat eden çalışanların aileleri ve mesai arkadaşları kaybettikleri arkadaşlarını anlatırken duygusal anlar yaşandı.
Rektör Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı konuşmada ‘Değerli çalışma arkadaşlarımızı pandemi sırasında kaybettik. İnsan vefalı olmalıdır. Kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımızın hatıralarını ve adlarını Külliyemizde yaşatmak istedik. Onları rahmetle ve vefa ile anıyoruz. Hizmetleri için müteşekkiriz.’ dedi.
Ardından Marmara Üniversitesi personelinin pandemi sırasında doğan çocukları için Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Fidanımla Birlikte Büyüyorum’” etkinliği kapsamında oluşturulan fidanlığa çocukların isimlerinin olduğu plaketler çakıldı. Rektör Prof. Dr. Erol Özvar törene katılan çocuklarla birlikte ağaçları suladı.
Özvar’ Kaybettiklerimizle vedalaşmak ne kadar zorsa hayatımıza bu acı dönemde katılan evlatlarımıza merhaba demek ve onların fidanlarını dikmek de o kadar güzel. Her yeni doğan bebek bizim ve ülkemizin umududur.İnşaatı sürmekte olan ve taşınmalarımızın önümüzdeki ay başlayacağı Külliyemizi yemyeşil yapmak için çalışıyoruz. Evlatlarımız ve fidanlarımız birlikte büyüyüp vatanımıza faydalı olacaklar. ‘ diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Erol Özvar dekanlar, üniversite yönetimi ve törene katılanlar ile Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ni gezdi. Özvar, Teknoloji Fakültesi’nin anfisinde yaptığı konuşmada ‘Öğrencilerimizle buluşacağımız günleri heyecanla bekliyoruz ‘ dedi.

HIZLI ERİŞİM