NBUAM'ın Alt Yapı Proje Başarısı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama Araştırma Merkezi (NBUAM) öğretim üyelerinin yürüteceği ''Yenilikçi Sağlık ve Gıda Uygulamaları Laboratuvarı" isimli proje 2024 yılı yatırım programına alınarak kabul edildi.

En büyük bütçeli proje olma özelliğini taşıyan ve NBUAM bünyesinde kurulacak olan laboratuvarda, sağlık, gıda ve gıda ambalajı alanında yeşil ekstraksiyon yöntemlerle bitkisel ve hayvansal kaynaklı fonksiyonel bileşen üretimi ile birlikte yine gıda ve orman artıklarından üretilen yenilikçi ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını amaçlıyor.

Proje çalışmalarında NBUAM, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri yer alacak.

25 milyon bütçesi olan ve yürütücülüğünü Prof. Dr. Canan Doğan’ın üstlendiği bu projede, araştırmacılar Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof. Dr. Osman Kılıç, Prof. Dr. Oğuzhan Gündüz, Prof.  Dr. Gülgün Tınaz, Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, Doç. Dr. Nazmi Ekren, Doç. Dr. Turgut Taşkın, Doç. Dr. Ahmet Talat İnan, Öğr. Gör. Sema Gündüz, Öğr. Gör. Sena Su Torun,  Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulağ, Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe C. Çalıkoğlu Koyuncu, Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Cesur,  Arş. Gör. Eray Altan oldu.

Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM