44. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergileri Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde!

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44.sü düzenlenecek TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının ön değerlendirmeleri tamamlanmış bulunmaktadır. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bu sene geçen senelerden farklı olarak Psikoloji dalının da eklenmesi ile Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih olmak üzere toplam 10 bilim alında yapılmaktadır.

Bu dallarda yapılan ön değerlendirmeler sonucunda bölgelerde sergilenecek projeler belli olmuştur. Türkiye genelinde Ankara, Isparta, Eskişehir, Erzurum, İstanbul Avrupa, İzmir, İstanbul Asya, Malatya, Kayseri, Samsun, Mersin ve Vanolmak üzere toplam 12 Bölge Merkezinde düzenlenecek sergiler sonucunda Finalist olarak belirlenecek yarışmacılar 2013 yılı Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Final Yarışması’na katılarak en iyi olabilmek için projelerini sergileyeceklerdir.

TUBİTAK Asya Bölgesi Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Ünsal Tekir ve yardımcılığını Doç. Dr. Ali Delice’nin yaptığı Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri bölge yarışması bölge finali sergisine bu sene Marmara Üniversitesi ev sahipliği yapmaktadır. 26-28 Mart 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilecektir. Bütün okullara yani öğretmen ve öğrencilere hatta tüm vatandaşlara açık olan sergilerde değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projelerin ödül töreni 29 Mart 2013 Cuma günü 10:00am-12:00am saatleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Reşat Kaynar Konferans salonunda yapılacaktır.