6. Uluslararası Öğrenci Trienali Etkinliği

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilk kez 1997 yılında düzenlediği Uluslararası Öğrenci Trienali, “Connecting the Dots // Noktaları Birleştirelim” başlığı altında bu yıl altıncı kez gerçekleşecek. Geleneksel olarak Haziran ayının ilk haftasında yapılan Trienal, Dünyanın dört bir yanından sanat - tasarım öğrencileri ve kurumlarını bir araya getiren en güçlü etkinliklerinden biri olarak tanınıyor.

Trienal kapsamındaki sergiler ve kısa film gösterimi, ulusal ve uluslararası sanat ve tasarım okullarının eğitim sistemlerinin yansıtıldığı önemli bir etkileşim platformu oluşturacak ve önceki trienallerde olduğu gibi sanat ve tasarım ortamına hazırlanan gençleri, eğitmenleri, okulları, eğitim sistemlerini ve külterleri bir araya getirerek yoğun bir etkileşim ağı kurulmasına, kurumlar ve bireyler arasında güçlü bağların oluşmasına olanak tanımayı amaçlamaktadır.

Trienal haftasında geçekleşecek sergilerimiz Fakültemiz ana galeri ve katlarının yanı sıra Sultanahmet’te bulunan Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi’nde gerçekleşecek, Kısa Film gösteriminin ev sahipliğini ise İstanbul Modern üstlendi.

Etkinlik  Açılış Tarihi ve Yeri

3 Haziran 2013 saat 10.00 Trienal ve Sergisi Açılışı, MÜGSF Acıbadem Kampüsü

3 Haziran 2013 saat 18.00 Trienal Sergi Açılışı ,Cumhuriyet Müzesi, Sultanahmet

5 Haziran 2013 saat 18.00 Trienal Sergi Açılışı, Mixer, Boğazkesen cad. No:45 Tophane

Trienal Bülteni için tıklayınız.

Trienal Poster için tıklayınız.