GİF Young Scholars Seminer Programı-2013-2014 Dönemi Başvuru Alımları

Değerli Marmara Üniversitesi Öğrencileri,

Global İlişkiler Forumu (GİF) 2009 yılında siyasi, ekonomik, teknolojik, bilimsel ve kültürel meseleleri küresel boyutta düşünmek, tartışmak, tespitler yapmak ve politika önerilerinde bulunmak üzere kurulmuş bir dernektir (www.gif.org.tr).

GİF bu amaçla, uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil etmiş ve saygınlık kazanmış devlet adamalarını, diplomatlarını, akademisyenleri, silahlı kuvvetler mensuplarını, sanatçıları, hukukçularını, basın mensuplarını, iş dünyası liderlerini ve bürokratları bir araya getirmiştir.

GİF aynı zamanda, ileride Türkiye'nin küresel sorumluluklarını üstlenecek genç liderlerin yetişmesine de bugünden katkıda bulunmayı hedef almıştır.

Bu hedef doğrultusunda 2010 yılında hayata geçirilen GİF Young Scholars Seminerleri, İstanbul'da bulunan üniversitelerde lisans eğitimini sürdüren en fazla 20 öğrenciyi kapsayan; Ekonomi, Eğitim, Teknoloji, Finans, Güvenlik, Sağlık, Enerji, Hukuk, Demografi gibi küresel gündemin teknik ve siyasi boyutlarının öğrencilerle birlikte tartışarak ele alındığı ve GİF üyelerinin de konuk konuşmacı olarak katkıda bulundukları bir programdır.

Kasım 2013 - Mayıs 2014 ayları arasında gerçekleşecek beşinci döneme ait bilgiler ektedir. Son başvuru tarihi 1 KASIM'dır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler;

* 'Young Scholar' unvanı alarak GİF ailesine katılacaklardır.

* Program sonrasında dünya liderleri ve uluslararası düzeyde başarı kazanmış uzmanların katıldığı çeşitli GİF etkinliklerine davet edileceklerdir.

* Küresel boyutu olan bir konu üzerine yazacakları Politika Analiz ve Öneri Notları'ndan seçilenler 'Young Scholars Publication' olarak yayımlanacaktır.

* GİF'te staj için yapılan başvurularda öncelikli olarak değerlendirileceklerdir.

Detaylı bilgi için:  GİF YOUNG SCHOLARS SEMİNERLERİ DETAYLI BİLGİ 2013-2014.pdf

GİF YÖNETIMI