InCites Veri Tabanı Çevrim İçi Semineri

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Kütüphanemiz üzerinden erişilebilen veri tabanlarımızdan “InCites” veri tabanının etkin kullanımına yönelik olarak 25 Ekim 2023 Çarşamba günü 14.00-15.30 saatleri arasında çevrim içi bir seminer planlanmıştır.

“Marmara Üniversitesi Araştırma Stratejisi ve Performansı” konulu seminerde InCites - Karşılaştırma ve Analitik, Dergi Atıf Raporları ve Temel Bilim Göstergeleri üzerinde durulacaktır.

Tüm mensuplarımızı seminerimize davet eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Marmara Üniversitesi Araştırma Stratejisi ve Performansı: InCites & Journal Citation Reports & Essential Science Indicators

25 Ekim 2023 Çarşamba

Saat: 14.00- 15.30

Katılım - kayıt linki:

INCITES HAKKINDA:

Incites Benchmarking & Analytics; Akademik, kamu ve özel sektörden kurumlar için ulusal veya uluslararası bağlamda rakiplerin/modellerin üretkenliği ve kıyaslama çıktısını analiz etmek için kullanılan, atıf temelli bir değerlendirme aracıdır. Incites, Dünya genelinde 100 üzeri ülke, 12000 kurum, 1000’den fazla fon sağlayıcıyı inceler. Incites ile kişi, kurum, ülke karşılaştırmaları yapabilir; analiz çıktılarını raporlayabilirsiniz. İşbirliği sekmesi ile gerek yurt içi gerekse yurt dışı ortak yayınlarınızı görebilir ve araştırmalarınıza yön verebilirsiniz. Incites yaptığı bilimsel analiz ve metrikler ile kurumların stratejik olarak vizyonlarına ve planlamalarına ciddi katkılar sağlamaktadır. Yeni nesil InCites, Web of Science’ dan sağlanan sektörün en güvenilir içerik ve ispatlanmış atıf ölçütlerini kullanmaktadır. Yenilenmiş ara yüzüyle bu eşsiz çözüm ile kurum yönetimleri, fon sağlayıcılar, kamudaki karar alıcılar, bilgi profesyonelleri, araştırmacılar, kütüphaneciler ve yayıncılar araştırma değerlendirmesi ve karşılaştırması konusunda kesinlikle büyük bir fayda sağlayacaktır.

Clarivate verilerinin kullanıldığı ranking sistemleri:
Cwts Leiden Ranking
CWUR