Legaling Hukuk Terimleri Veri Tabanının Etkin Kullanımına Yönelik Eğitim Duyurusu

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri olarak gerçekleştirdiğimiz “Çevrim İçi Seminerler Serisi” kapsamında 4 Kasım Perşembe günü saat 12.40’ta üniversitemiz için deneme erişimine açılan Legaling Hukuk Terimleri Veri Tabanının etkin kullanımına yönelik bir eğitim düzenlenecektir.

Veri tabanıyla ilgili kısa bilgi ve katılım linki aşağıda yer almaktadır.

Tüm mensuplarımızı davet eder, sağlıklı günler dileriz.

4 Kasım 2021 Perşembe Saat 12.40

Katılım  linki:

Meeting ID: 203 135 2938

Legaling Hukuk Terimleri Veri Tabanı

Son erişim tarihi: 15 Kasım 2021

LEGALING; İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce hukuk terimleri tercümesinde "profesyoneller için, profesyoneller tarafından" hizmet verme idealiyle yola çıkan, Türkiye'nin ilk İngilizce-Türkçe, Türkçe- İngilizce tam kapsamlı hukuk terimleri veritabanıdır. LEGALING; Legaling ekibi 20'yi aşkın uzman hukukçu, danışman kurulu ve yazılımcıdan oluşmaktadır. 30.000 kavram çiftini aşkın hacimdeki mevcuttaki veri tabanına her hafta 500'ü aşkın kavram çifti eklenmektedir. Veritabanına eklenecek kavramlar kullanıcıların aramaları önceliklendirilerek belirlenmektedir. Her kavramın cümle içerisinde kullanımını gösteren örnek cümleler yer almaktadır. Çeviri yapılırken oluşabilecek hataların önüne geçebilmek için gereken yerlerde detaylı açıklamalar eklenmektedir.

EK:
Poster